Cardiac Science Powerheart G3 volautomaat PLUS AED

Cardiac Science Powerheart G3 PLUS defibrillator

Cardiac Science is één van de grotere en oudere AED-fabrikanten die onbetwist zeer betrouwbare toestellen leveren aan zowel particulieren, bedrijven, maar ook professionele hulpverleners.

 

De Powerheart G3 PLUS wordt geleverd met een lithium batterij, een set elektroden voor volwassenen, een gebruikershandleiding, een datakabel, uitleessoftware op Cd-rom, Vivon servicepakket en AED-gebruikset

(Bestaande uit een AED-sticker (landelijk pictogram), badstof doek, latex handschoenen, scheermesje voor grove beharing, ambulancierschaar en een beademingsmasker).

 

Halfautomaat en volautomaat

De Powerheart G3 PLUS is leverbaar in twee versies: volautomaat en halfautomaat. De volautomaat zal automatisch een schok toedienen bij een schokwaardig ritme terwijl de halfautomaat u in dat geval zal vragen

de schokknop in te drukken. Het voordeel van de volautomaat ten opzichte van de halfautomaat is dat deze AED gemakkelijker te bedienen is wanneer u alleen bent of assistentie krijgt van een niet getraind persoon.

De Plus versie van de Powerheart G3 biedt tevens een uitgebreide gesproken reanimatieondersteuning met metronoom.

 

Betrouwbaar

Onze ervaring leert dat AED’s niet regelmatig worden gecontroleerd op batterijcapaciteit en houdbaarheid van de elektroden. De AED’s van Cardiac Science testen daarom dagelijks o.a. de batterijcapaciteit en de kwaliteit van de elektroden en maandelijks de condensator op volle sterkte. De Powerheart G3 heeft in tegenstelling tot sommige andere AED’s een duidelijke statusindicator waarmee in één oogopslag is te zien of de AED klaar is voor gebruik. De statusindicator wordt rood en er is om de 30 seconden een harde piep te horen wanneer de zelftest faalt (bijvoorbeeld vervanging elektroden nodig). Hierdoor kunt u tijdig de betreffende artikelen vervangen en komt u nooit voor verrassingen te staan! Bijzonder is ook de volledige vervangingsgarantie van de batterij indien deze binnen 4 jaar leeg is, ongeacht het gebruik! Het toestel zelf heeft 7 jaar fabrieksgarantie.

 

Levensreddend en met een lange levensduur

Iemand ligt op de grond en tijd is kostbaar. De Powerheart G3 Plus met Rescue Coach™ (intuïtieve gesproken meldingen) neemt u bij de hand vanaf het moment dat u de AED opent. De duidelijke en uitgebreide meldingen leiden u stap voor stap door het reddingsproces en maken giswerk overbodig. Meldingen worden gesproken met een duidelijke en gezaghebbende stem, zodat u rustig en geconcentreerd blijft in een mogelijk rumoerige omgeving. De meldingen worden ook weergegeven op een scherm ter ondersteuning van slechthorende gebruikers.

Bovendien begeleidt de ingebouwde metronoom u bij het uitvoeren van de hartmassage en beademing in het juiste tempo.

 

Meer vertrouwen

Automatische zorg voor patiënten leidt tot meer vertrouwen. De G3 Plus is beschikbaar met volledig automatische werking, zodat u niet op een schokknop hoeft te drukken om levensreddende hulp te bieden aan volwassenen en kinderen. Zodra alles gereed is voor reanimatie, voert dit nieuwe apparaat u door de reanimatiestappen, onder andere met behulp van een metronoom voor de juiste timing van hartmassage en beademing.

Hopelijk hoeft u uw Powerheart AED G3 Plus nooit te gebruiken. Mocht dit echter nodig zijn, dan staat het apparaat altijd gereed. Met de gepatenteerde Rescue Ready technologie worden alle belangrijke onderdelen, zoals accu, elektroden en elektronische systemen, dagelijks, wekelijks en maandelijks aan tests onderworpen om de juiste werking te garanderen. Cardiac Science legt de lat voor betrouwbaarheid van de AED hoog en biedt daarom toonaangevende garanties: zeven jaar voor het apparaat en vier jaar voor de batterij.

 

 

De Powerheart G3:

 • Heeft een zeer grote batterijcapaciteit die hem minder gevoelig maakt dan elk ander toestel dat binnen of buiten gebruikt wordt. Ook onjuist gebruik, bijvoorbeeld het herhaaldelijk aan en uitzetten van de AED, heeft geen noemenswaardige invloed op batterijcapaciteit.
 • Is zeer geschikt voor grote, maar vooral ook kleine bedrijven, doordat het toestel volautomatisch werkt (geen hulp nodig bij toedienen schok).
 • Rescue-Ready statusindicator geeft in één oogopslag aan of de AED klaar is voor gebruik.
 • Heeft een batterij-indicator zodat precies af te lezen is hoeveel capaciteit de batterij daadwerkelijk heeft.
 • Heeft een verlicht LCD-scherm waarop tijdens de inzet de gesproken instructies (ook in het donker) te lezen zijn. Dit is handig wanneer de bediener de gesproken tekst bijvoorbeeld niet goed heeft gehoord.
 • De Powerheart G3 volautomaat PLUS is robuust, gebruiksvriendelijk en zeer betrouwbaar. De AED test -- als enige -- de condensator op volle sterkte, daarnaast wordt de functionaliteit van de elektroden elke dag opnieuw automatisch getest. De batterij van de Powerheart G3 gaat langer mee dan die van de diverse andere toestellen.Op de batterij wordt door de fabrikant 4 jaar garantie gegeven, ongeacht gebruik. De Powerheart G3 kan synchroon schokken waardoor de kans op een asystolie na een schok die toegediend wordt aan een VT veel kleiner is dan bij een AED die niet synchroon schokt.

 

De Cardiac Science Powerheart G3 volautomaat PLUS wordt gebruiksklaar geleverd inclusief:

 • Batterij
 • Set elektroden voor volwassene
 • ECG-kabel met PC aansluiting voor uitlezen/updaten van de AED
 • Gebruikshandleiding
 • *** GRATIS *** AED gebruikset (washand, scheermes voor grove beharing, ambulancierschaar, latex handschoenen)
 • *** GRATIS *** Safekiss groen
 • *** GRATIS *** AED Sticker groen, landelijk pictogram
 • *** GRATIS *** Vivon Poster reanimeren en defibrilleren
 • *** GRATIS *** Vivon servicepakket bestaande uit:
 • - AED Service Center 24/7: U kunt voor al uw vragen, retourzendingen, inzetgegevens, spareparts, bestellingen, klachten etc. bij ons AED Service Center terecht. Ook zorgt het Service Center voor informatie over eventuele software-updates (bijv. nieuwe richtlijnen).
  - Databank: Uw AED wordt opgenomen in onze database. Zo kunnen wij u periodiek op de hoogte brengen van vervanging van elektroden en/of batterij.

* Optioneel kunt u het servicepakket uitbreiden kijk hier voor de mogelijkheden!

 

Heeft u ook gedacht aan een wandbeugel of kast voor binnen- of buiten gebruik om de AED aan de wand te bevestigen?