ROTAID AED Cabinets

Sinds 2010 heeft ROTAID AED Cabinets zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve, duurzame en robuuste AED wandkasten en behuizingen.
De AED behuizingen van ROTAID hebben een karakteristieke ronde vorm en zijn daarmee snel en eenvoudig te vinden en gebruiken. Slechts een korte draai is nodig om de AED wandkast te openen.

Enkel gerecyclede kunststoffen worden gebruikt, zodat de ROTAID wandkasten met recht 100% duurzaam zijn. Ze zijn uitermate bestendig tegen wind, regen, stof en andere omgevingsfactoren, waardoor ze in iedere omgeving geplaatst kunnen worden. U kunt daarbij rekenen op een zeer lange levensduur, zonder roest en verwering van materialen.

De ROTAID Solid Plus Heat LED is voorzien van LED verlichting in een op maat gemaakt verwarmingselement. Het verwarmingselement is zeer energiezuinig en verbruikt minder dan 200 kWh per jaar. De speciale UV-filters in de kap zorgen voor een langdurige transparantie en blokkeren Uv-straling.

Introductie ROTAID

3S Principes

Snel

De sterke gelijkenis met de reddingsboei maakt aan iedereen duidelijk wat de functie en betekenis is van de Rotaid. Makkelijk en snel te vinden en gebruiken, door iedereen. De opvallende ronde vorm, groene kleur en het prominente AED logo laten geen enkele ruimte voor interpretatie: dit apparaat redt levens!

Simpel

Met een korte draaibeweging wordt de ROTAID geopend. De gehele voorzijde komt los en zorgt voor 100% toegang tot de AED in de kast. De AED hangt aan een speciale beugel en kan direct worden meegenomen. Als iedere seconde telt, is eenvoud cruciaal, ongeacht wie het apparaat gebruikt, welke AED is geplaatst of in welke omgeving de kast is opgehangen. De ROTAID kan door iedereen worden gebruikt.

Sustainable

Door gebruik te maken van de laatste stand van techniek en 100% gerecyclede materialen, kan de ROTAID met recht duurzaam worden genoemd. Een betaalbare en zeer robuuste behuizing, die niet verweerd en roest en daarmee voor zeer lange termijn kan worden gebruikt. De ROTAID biedt optimale bescherming voor het levensreddend apparaat en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Welke ROTAID wandkast kies ik?


Wanneer u een AED koopt, wilt u dat deze altijd en zo snel mogelijk beschikbaar is. Hang de AED daarom op een goede en makkelijk bereikbare plaats.
Dit is niet alleen handig in geval van nood, maar ook om de AED (snel) visueel te controleren op inzetbaarheid. Elke AED is uitgerust met een statusindicator waarop u in één oogopslag kunt zien of de AED klaar is voor gebruik.

Indien u de AED buiten wilt plaatsen is het belangrijk om te weten dat de gebruikstemperatuur van elke AED tussen de 0°C en 50°C ligt.
Bij temperaturen onder 0°C is de werking van de AED niet meer gegarandeerd door de producent van de AED. Zorg bij temperaturen onder 0 °C dat u de AED in een verwarmde kast plaatst. U loopt anders het risico dat de AED in geval van nood niet inzetbaar is en defibrillatie niet kan worden uitgevoerd.
Er kan een langere laadtijd optreden waardoor defibrillatie langer uitblijft dan gewenst. Tevens kan de functionaliteit van de elektroden niet meer worden gegarandeerd.

Wordt uw AED binnen of buiten geplaatst?
Indien de AED buiten geplaatst wordt, kiest u voor de ROTAID Solid Plus Heat LED.
Indien de AED binnen geplaatst wordt, kiest u (afhankelijk van de omgeving) de juiste ROTAID binnenkast.

De volgende 3 afbeeldingen helpen u bij het maken van uw keuze.

Swift & Plus

ROTAID Swift: Lees meer in deze brochure of bestel direct online
ROTAID Plus: Lees meer in deze brochure of bestel direct online

Solid Plus

ROTAID Solid Plus: Lees meer in deze brochure of bestel direct online

ROTAID Solid Plus Heat LED

ROTAID Solid Plus Heat Led: Lees meer in deze brochure of bestel direct online

ROTAID Backboard
NIEUW:
Sinds kort kunt u een backboard bestellen voor uw ROTAID wandkast. Een backboard vergroot de herkenbaarheid en vindbaarheid van uw AED.
Daarnaast geeft het bord een duidelijke instructie aan de burgerhulpverlener:
Bel 112, start reanimatie, en gebruik AED.

Op het backboard is tevens plaats voor een zelf gekozen logo bijvoorbeeld van een gemeente, stichting of eventuele sponsor.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via 0499-490016 of via info@vivon.nl