Prestan reanimatiepoppen

De Prestan Reanimatietorso’s zien en voelen realistisch aan.

Gewicht

De Prestan reanimatietorso's zijn verrassend licht, ongeveer de helft van vergelijkbare andere merken.

Modellen

De Prestan reanimatietorso's zijn verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen:Prestan reanimatie oefentorso met CPR monitor

  • Volwassen reanimatietorso
  • Kind reanimatietorso
  • Baby reanimatiepop

Prestan Reanimatiemonitor

De Prestan Reanimatietorso’s zijn uitgerust met een revolutionaire Reanimatiemonitor die onmiddellijk feedback geeft over de snelheid van de hartmassage. De ledlichtjes in de schouder van de torso's geven de cursist een duidelijke indicatie om 100 compressies per minuut te geven.

Klik-mechanisme

Naast de Reanimatiemonitor horen cursisten ook een 'klik' wanneer de borst diep genoeg wordt ingedrukt. Hierdoor leert de cursist met de juiste kracht hartmassage toe te dienen.

 

De levering bestaat uit:

  • Eén manikin torso + hoofd
  • 10 faceshield longzakjes
  • 2 reeds geïnstalleerde AA batterijen
  • 1 nylon draagtas

De pop is eenvoudig reinigbaar en latex vrij.

Het Oranje Kruis

Op het examen 'Eerste Hulp' moet de kandidaat de examinatoren laten zien dat hij/zij zelfstandig een reanimatie kan uitvoeren. Het gebruik van hulpmiddelen is daarbij niet toegestaan.

De Prestan reanimatiepop geeft de gebruiker feedback over diepte en frequentie van de borstcompressies. Dat is heel nuttig tijdens het oefenen tijdens een EHBO cursus maar als de pop op het examen wordt gebruikt moet deze functie uitgeschakeld worden.

De leverancier heeft een PDF beschikbaar gesteld, waarin getoond wordt hoe de pop bruikbaar gemaakt kan worden voor het examen.

Deze procedure is verkrijgbaar via de leverancier.

 

Voor meer informatie kunt u de promofilm op ons Youtube kanaal bekijken of een mail sturen naar info@vivon.nl. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook: 0499-490016.